FacebookTwitterPinterestWebsites for Photographers

FOTOGRAFIE

 

Newborn fotografie:

Zonder twijfel, een pasgeboren baby vind ik geweldig om te fotograferen. De leukste dagen achter mijn camera, zijn de dagen dat ik een pasgeboren baby, peuter of kleuter mag fotograferen. De leeftijd van een week kan de meest moeilijke zijn om te fotograferen, maar als mama moet ik toegeven dat deze beelden mij echt raken. Steeds weer als ik die kleine handjes en voetjes zie, samen met dat kleine lieve gezichtje met pluizige haartjes en alles wat nieuw is aan hen denk ik steeds weer aan de mooie tijd met mijn twee eigen zoontjes.

 

Hoe maak ik een afspraak:

Het maken van een afspraak kan door te mailen naar info@angeliquelemmens.nl of per telefoon op +31 (0)6 150 150 66

 

Wanneer kan ik het beste een afspraak maken:

De beste tijd om contact op te nemen voor een Newbornsessie is in de 30ste week van jullie zwangerschap. We kijken dan naar je uitgerekende datum, deze plan ik vervolgens voorlopig in mijn agenda in. Zodra jullie bevallen zijn nemen jullie contact met mij op. In de eerste twee weken na de geboorte wordt de Newbornsessie ingepland.

 

Waar moet ik rekening mee houden:

Voor een Newbornshoot kom ik meestal bij ouders thuis maar kan ook bij mij in de studio plaatsvinden. Als de shoot thuis plaatsvindt hou er dan rekening mee dat het rustig is. Dus geen bezoek of vol huis met "kijkers". Zorg dat de ruimte waarin we fotograferen warm is en leg de kleertjes klaar die je evt op de foto wilt. Heel vaak fotografeer ik babietjes bloot maar willen ouders wel een speciaal mutsje of dekentje gebruiken. Ik breng altijd verschillende dingen mee maar heb je persoonlijke spullen die je gebruikt wilt zien dan is dat alleen maar heel erg leuk. Dat maakt de foto's extra persoonlijk.

 

Duur & Lokatie van een Newborn fotosessie:

De duur van de fotosessie is ongeveer 1 tot 3 uur afhankelijk van hoe de kleine zich voelt. We nemen de tijd voor evt. voeden als dat nodig is.

De meeste Newbornsessies worden op lokatie, bij jullie thuis, gemaakt.

Als een sessie in het ziekenhuis moet worden gemaakt dan kan dat ook maar dan duurt de sessie vaak wel korter en moet je rekening houden met 1 tot 1,5 uur. Overleg dit altijd met het verplegend personeel. Het heeft de voorkeur om een sessie thuis of in onze studio te plannen.

Een Newbornshoot bij jullie thuis of in onze studio is niet hetzelfde als de fotosessie die plaatsvindt n.a.v. het geboortekaartje. Bij een sessie voor het kaartje worden alleen DIE foto's gemaakt die nodig zijn voor het kaartje en is de tijdsduur vaak korter. Ook gelden dan andere prijzen.

 

Duur & Lokatie andere fotosessies:

Tenzij anders besproken worden alle fotoreportages bij ons in de studio gemaakt.

 

Na de sessie:

Na de fotosessie krijgen jullie binnen 4 weken een link gemaild waarin de foto's te zien zijn die ik gemaakt heb. Deze zijn vanuit die online gallerij te bestellen op foto, canvas, alluminium, muursticker, plexiglas of hout. Wij leveren foto's niet standaard digitaal. Ze zijn sinds kort wel digitaal te koop. De prijzen staan vermeld in de online gallerij en onder het kopje "prijzen".

 

Apparatuur:

Ik fotografeer met een Nikon D700 en verschillende lenzen. Mijn favoriete lens op dit moment is de Nikor 24-70mm 1:2.8.

Voor mijn belichting werk ik met daglicht en Multiblitz flitslampen. Door het gebruik van deze flitslampen kan ik ook op bewolkte en donkere dagen zonder problemen mijn werk met veel plezier doen.

 

 

KAARTEN MET KARAKTER

 

Wanneer kan ik het beste een afspraak maken:

Na de 20 weken echo is de meest gunstige tijd om alvast te bellen of te mailen voor een afspraak. Bij trouwkaarten ligt de termijn op ongeveer 3 maanden vóór de feestdatum maar velen bellen al zodra de datum bekend is. We hebben een volle agenda dus hoe sneller je belt, hoe groter de kans op een plekje die we doorgaans op zaterdagen inplannen.

Tijdens een persoonlijk gesprek bespreken we jullie wensen en eventuele ideeën voor het kaartje. De afspraak is altijd bij mij in de studio en kan bij uitzondering plaastvinden op lokatie. In mijn studio heb ik een grote collectie kaarten die ik in het verleden gemaakt heb, zo kunnen jullie de mogelijkheden bekijken en ideeën opdoen over kleuren, modellen etc. Door mijn jarenlange ervaring kan ik jullie hierbij uitstekend adviseren. Aan de hand van dit gesprek ga ik aan de slag om een uniek en bijzonder ontwerp voor jullie te maken.

Alles wordt door ons voor jullie verzorgd. Alle kaarten worden compleet afgeleverd dus geen inpak -of knutselwerk meer thuis.

Tijdens de afspraak worden ook eventueel buikfotos, fotos van de andere kinderen of fotos van jullie zelf voor de trouwkaarten gemaakt. Dit is dan altijd een korte fotosessie waarbij de fotos uitsluitend gemaakt en bedoeld zijn voor de kaarten.

 

Op de foto voor het kaartje:

Als jullie kiezen voor een foto van jullie zelf op de trouwkaart, een buikfoto op het geboortekaartje of een van de oudste kinderen die op het kaartje komt hou dan alvast rekening met de kleding tijdens de afspraak (of breng deze mee).

De kleding dient egaal van kleur te zijn (bij voorkeur lichtgrijs, wit of andere lichte tint). Een spijkerbroek is overigens prima. Probeer streepjes, ruitjes en tekstbedrukkingen te vermijden, dit is op een kaartje later erg storend en onrustig.

Er staat weer een ander tarief voor het maken van deze foto's en het verwerken ervan op het kaartje. Bekijk dit bij prijzen.

 

Adressen aanleveren:

Wij drukken jullie adressen direct op de speciale enveloppen. Wij dienen deze aangeleverd te kijgen als 1 bestand in excel met vier kolommen. NAAM-ADRES-POSTCODE-PLAATS. Onderaan kun je vermelden hoeveel jullie evt extra willen voor jullie zelf, vergeten mensen en plakboek. Wij verzorgen ook de verzending bij geboortekaartjes (bij trouwkaarten alleen op speciaal verzoek) en gebruiken hiervoor geboortezegels voor adressen binnen NL en Priority-zegels voor adressen in en buiten Europa. Deze worden aan kostprijs doorberekend. Wij verlenen deze service verder gratis. Hou er wel rekening mee dat wij NIET VERANTWOORDELIJK zijn voor kaartjes die niet aankomen. Wij doen de kaartjes op de bus of geven ze zelfs meestal af op het postkantoor en zijn daarna afhankelijk van de service van POSTnl.

 

Na de geboorte van jullie kindje:

Als jullie bevallen zijn, bel dan z.s.m. met ons op nummer 06-15015066 om de geboorte door te geven. Nemen wij niet op, spreek dan altijd iets in, wij bellen dan zsm terug. Sms mag ook! Wij komen dan binnen twee WERKdagen langs voor de foto's. Ik probeer altijd zsm te komen maar als je op bijvoorbeeld op donderdagavond bevalt en mij op vrijdagmiddag 14:00 uur belt, verwacht dan niet dat ik nog diezelfde vrijdag of weekend langs kan komen voor de foto's. Dit wordt dan in de meeste gevallen maandagochtend. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, bel zo snel mogelijk. Regelmatig bellen ouders pas na 3 dagen en verwachten dan dat ik binnen 10 minuten op de stoep sta, maar da's best lastig.