FacebookTwitterPinterestWebsites for Photographers

Tips

1. Algemeen advies bij een (Newborn) fotosessie.

Als jullie je kindje eerst in badje willen doen is dat prima maar doe dit dan ruim voordat we de afspraak gepland hebben. Wil je vooral "wakkere" foto's plan dan het badritueel de avond voor de fotosessie want in badje gaan is al vermoeiend genoeg voor de kleine.

Ook is het belangrijk dat jullie op de dag van de newborn sessie geen drukke planning hebben met de baby zodat we rustig de tijd kunnen nemen. Dus ook geen extra bezoek en "kijkers" voor de gezelligheid, dit is voor zowel jullie als mij minder prettig.

2. Kleding keuzes.

Denk simpel en eenvoudig. Lichte kleding zonder teksten en de eigen huid komen vaak het mooist over op de foto. Donkere kleding zoals zwart, rood en donkerblauw komen soms zwaar over. Als de foto's NIET bedoeld zijn voor op een kaartje is de tint van de kleding minder van belang en een kwestie van smaak. Textuur in een stof is erg mooi in natuurtinten (bruin) of zwart of wit, patronen daarintegen zijn minder mooi. Drukke patronen en kleine konijntjes, die huppelen over de hele outfit is iets wat we voor kaartjes absoluut afraden.

Ik neem zelf een deken, mutsjes en haarbandjes mee maar als jullie zelf accessoires of attributen hebben die jullie graag gebruikt zien vind ik dat meestal alleen maar heel erg leuk. Dit maakt jullie foto's nóg persoonlijker.

3. Ouders en de kleding keuzes.

Geef vooraf aan of je als ouders zelf wel of niet op de foto wilt. Ik hou hier dan natuurlijk rekening mee.Wil je bijvoorbeeld met jullie handen op de foto hou er dan rekening mee dat de handen en nagels netjes en schoon zijn. Draag als ouders ook egaal, lichte bovenkleding. Een spijkerbroek is altijd prima.

Komen jullie voor een buikfotosessie zorg dan voor een broek en shirt in het wit en in het zwart. Dus ook voor papa een wit en zwart shirt. Daarnaast natuurlijk kleding die jullie zelf heel graag op de foto willen zien. Voor alles geld, zorg dat je je prettig voelt want dat is het belangrijkste.

4. Oudere broers en zussen.

Foto's met oudere broers en/of zussen zijn altijd erg leuk om te zien en om te maken.

Zorg dat ook zij eenvoudige, lichte kleding dragen. En ook bij hen is het van belang dat ze uitgerust zijn en enigszins voorbereid indien mogelijk.

Laat kinderen nooit wachten bij de fotosessie thuis maar ga ze pas halen als ze bijna op de foto mogen. Soms gaat het fotograferen met de oudste erg makkelijk, maar het komt ook voor dat het helemaal niet wil lukken met de oudste. Dit is helemaal niet erg, ook zij hebben te maken met een nieuwe gezinssituatie en ook voor hen is het erg wennen. Als het niet lukt en de oudste wil absoluut niet op de foto dan ga ik ze niet dwingen en zal ik proberen met geduld en een spelletje de NEE om te buigen naar een JA.

Meestal lukt het wel maar er zijn uitzonderingen, leg de lat qua verwachtingen daarom niet te hoog voor jullie zelf, de oudste kinderen en voor mij. Het moet bovenal gezellig zijn en blijven.

5. Voeden.

Afhankelijk van de fotosessie zal er tijdens de fotosessie voldoende tijd zijn om de kleine te voeden.

6. Babylachjes en open oogjes.

Het is helemaal geweldig als jullie baby lacht op de foto en ik deze eerste glimlach op de gevoelige plaat vast kan leggen. Helaas heb ik dat niet in de hand en fotografeer ik de baby's zoals ze op dat moment zijn. Zo ook met de oogjes open, ik kan niet garanderen dat de mooiste foto er een is met de oogjes open. Ik heb wel een paar trucjes maar kan niet vooraf de garantie geven dat ik de baby met open ogen of juist ogen dicht op de foto krijg. De baby heeft in dit geval bijna altijd de regie in handen;-)

7. Ziekte.

Is je kind ziek, of ben je zelf ziek, neem dan gerust contact met mij op. We kijken dan samen of we de afspraak eventueel kunnen verzetten.

8. Zelf mee fotograferen.

Het is niet gebruikelijk en handig om tijdens de fotosessie met uw eigen camera mee te fotograferen. Ik verzoek dan ook om dit niet te doen. In overleg mogen jullie altijd wel een foto maken van mij tijdens het fotograferen als aandenken.

Jullie hebben mij uitgenodigd om dit te doen en hierbij heb ik ook jullie hulp nodig. Het is dan niet handig als ik aan de kant moet voor een fotograferende papa of mama. Daarnaast reageert mijn apparatuur op andere camera's wat weer invloed heeft op mijn beelden. Kortom, vriendelijk verzoek niet mee te fotograferen.

9. Parkeren.

Het komt nogal eens voor dat ik midden in een stad moet fotograferen. Prima natuurlijk maar het zou wel prettig zijn als er dan OF een parkeerplek voor de deur is geregeld OF dat er iemand is die me kan helpen met mijn spullen. Ik probeer de keren te vergeten dat ik voor mijn gevoel "uren" rond moest rijden voordat ik een parkeerplek had om dan vervolgens met al mijn spullen te moeten sjouwen. Voordat ik dan een eerste foto heb gemaakt ben ik al behoorlijk wat positieve energie verloren...;-)

10. Het belangrijkste

Het belangrijkste is dat de fotosessie vooral gezellig is. En dat het eindresultaat herinnert aan een leuke ochtend bij jullie thuis of in onze studio.

Ik verheug me op jullie enthousiasme!